Káva Titicaca, Peru
| Kategorie: | Výběrová káva, 100% arabika |
|---|---|
| Chuťový profil: | ovoce |
| Druh kávy: | 100% Arabica |
| Intenzita: | 4/6 |
| Kyselinka: | 2/6 |
| ? Certifikace: | Organic, Rainforest, FTO |
| ? Cuppingové hodnocení - SCA: | ano |
| Metoda zpracování: | Honey |
| Chuť kávy: | hrozno, čerešne, javorový sirup |
| Farmář: | Yefri Velasquez |
| Odrůda kávy: | Paca, Lempira, Parainema, Obata a IHCAFE90 |
| Region: | El Copantillo Mercedes |
| Druh kávy | 100% arabica |
|---|---|
| Země původu | Peru |
| Chuťový profil | Zralé hrozny, Třešně, Javorový sirup |
| Intenzita | Stupeň pražení |
| ● ● ● ○ ○ | ● ● ● ● ○ |
| Zrna | Chuť |
| ● ● ● ● ○ | ● ● ● ● ○ |
| Kyselinka | |
| ● ● ○ ○ ○ | |
![]() |
.jpg)
Káva Peru Vila Rica Finca El Manantial SCA 86 v sobě ukrývá chuť zralých hroznů, třešní a javorového sirupu. Jedinečná káva pěstovaná na malé rodinné farmě.
.jpg)
Exkluzivní káva z rukou farmáře Yefriho Velasqueze pěstovaná ve výšce 1410 m n.m. - 1480 m n.m. Díky tomu, že farmář Yefri Velasquez - mikrobiolog je pro jeho práci velmi užitečné. Detailně rozumí rostlinám a tomu, jak získávají živiny.
.jpg)
Káva získala od kávové světové asociace velmi vysoké bodové cuppingové ohodnocení s celkovým skóre 86 bodů. Posuďte sami kvalitu a chuť tohoto šálku.
.jpg)
Kávy s označením SCA - Specialty Coffee Association jsou považovány za nejlepší a zároveň i chuťově nejkvalitnější. Hodnocena je nejen kvalita zrna, ale také chuťový profil. Jedná se o výběrové kávy té nejvyšší kvality za udržitelnou globální komunitu výběrových káv prostřednictvím vedení akcí, vzdělávání a výzkumu. Organizace Speciality Coffee Association určuje kávové standardy, přináší nové metody a kávové vzdělání. Hodnocení poroty udávající označení SCA, je prováděno z řad pěstitelů kávy, majitelů pražíren a baristů kávy.
Výpis hodnocení
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
.png)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)