Káva Samba, Brazílie
Jsme hrdí nato, že můžete ochutnat tuto kávovou lahůdku v podobě exkluzivní brazilské kávy, která získala na prestižní soutěži Brazílie Forca Café 1.místo s bodovým ohodnocením SCA 87.
Kávu dodáváme standardně jako zrnkovou. Pokud si přejete kávu namlít, zvolte si typ namletí níže.
| Kategorie: | Výběrová káva, 100% arabika |
|---|---|
| Chuťový profil: | oříšek, ovoce, květiny |
| Druh kávy: | 100% Arabica |
| Intenzita: | 4/6 |
| Kyselinka: | 2/6 |
| ? Certifikace: | Forca Café 1.místo |
| ? Cuppingové hodnocení - SCA: | ano |
| Metoda zpracování: | poloprané |
| Chuť kávy: | sladké maliny, zelený čaj, makadamové orechy, vôňa kvetín |
| Farmář: | Elias Morais Goncalves |
| Odrůda kávy: | Red Catuai, Yellow Catuai |
| Region: | Matas de Minas |
| Druh kávy | 100% arabica |
|---|---|
| Země původu | Brazílie |
| Chuťový profil | Zralé maliny, Zelený čaj, Makadamové ořechy, Květinová vůně |
| Intenzita | Stupeň pražení |
| ● ● ● ○ ○ | ● ● ● ● ○ |
| Zrna | Chuť |
| ● ● ● ● ○ | ● ● ● ● ○ |
| Kyselinka | |
| ● ● ○ ○ ○ | |
![]() |
.jpg)
Jedinečná káva Brazílie Elias Morais Goncalves SCA 87 v sobě ukrývá chuť zralých malin, zeleného čaje, makadamových ořechů s vůní květin.
.jpg)
Exkluzivní káva z rukou farmáře Elias Morais Goncalves je opravdovou raritou mezi brazilskými kávami s metodou zpracování Pulped natural, kdy je odstraněna vnější slupka kávové třešně a poté se nechá sušit na slunci. Jedná se o náročnější způsob, díky kterému se nám dostane kvalitnější šálek kávy.
.jpg)
Káva získala od kávové světové asociace velmi vysoké bodové cuppingové ohodnocení SCA 87 a vy tak můžete posoudit kvalitu a chuť tohoto šálku.
.jpg)
Kávy s označením SCA - Specialty Coffee Association jsou považovány za nejlepší a zároveň i chuťově nejkvalitnější. Hodnocena je nejen kvalita zrna, ale také chuťový profil. Jedná se o výběrové kávy té nejvyšší kvality za udržitelnou globální komunitu výběrových káv prostřednictvím vedení akcí, vzdělávání a výzkumu. Organizace Speciality Coffee Association určuje kávové standardy, přináší nové metody a kávové vzdělání. Hodnocení poroty udávající označení SCA, je prováděno z řad pěstitelů kávy, majitelů pražíren a baristů kávy.
Výpis hodnocení
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
.png)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)